Contactaţi-ne acum: 0743 389 047 | office@rollconfort.ro

Care este rolul rulourilor exterioare din Cluj?

By 11 martie 2022Blog

In ultimii ani, observam mult mai des rulouri exterioare amplasate la geamurile sau la usile diferitelor imobile si ne intrebam care sunt avantajele acestor sisteme de protectie.

Avand in vedere ca tot mai multe persoane opteaza pentru rulouri, cu siguranta, vorbim despre niste produse esentiale pentru locuintele noastre.

Daca in urma cu ceva timp, acestea se regaseau cu precadere in domeniile comerciale si industriale, odata cu trecerea timpului, au devenit indispensabile chiar si in cazul propriilor case.

Initial, rulourile exterioare aveau drept scop protejarea impotriva eventualelor spargeri, dar in societatea moderna, vorbim de mai multe avantaje.

Rulourile exterioare, o inventie eficienta

Rulouri exterioare culoare maro deschis cu actionare electrica c telecomandaIn tara noastra, rulourile exterioare Cluj pot fi de doua tipuri, in functie de mecanismul de functionare. Practic, vorbim despre rulouri manuale si rulouri automatizate.

Sistemul de actionare manual este tipic atat modelelor din PVC, cat si din aluminiu. De regula, tot ce avem de facut este sa punem in functiune ruloul prin tragerea unui snur, sau a unei manivele.

Comparativ cu sistemele manuale, cele automatizate sunt mult mai usor de folosit. Avand la baza un motor ce poate fi coordonat cu o telecomanda sau prin intermediul unei aplicatii de pe smartphone, ruloul reprezinta o varianta de luat in calcul.

In ceea ce priveste latura estetica a rulourilor exterioare, aceste produse se regasesc in culori variate. In acest mod, nu trebuie sa ne mai ingrijoram ca sistemele nu se vor potrivi din punct de vedere cromatic cu fatadele locuintelor noastre.

Rulourile exterioare trebuie sa fie fabricate dintr-o materie prima rezistenta, tocmai pentru ca sa aiba un nivel ridicat de rezistenta.

Amplasate in mediul exterior, sunt supuse frecvent conditiilor de umezeala si fenomenelor meteorologice extreme. Producatorii recomanda rulourile din aluminiu, tocmai pentru ca nu ruginesc si nu isi pierd din proprietati.

Pe langa rolul de protectie impotriva intemperiilor, rulourile exterioare Cluj ne vor proteja de raufacatori.  Exista foarte multe cazuri cand imobilele sunt pradate de catre hoti, iar daunele sunt foarte mari.

In sezonul cald, temperaturile caniculare ne pun in dificultate, tocmai pentru ca atmosfera devine sufocanta, mai ales in intervalul 12-4, cand soarele straluceste cu putere.

Cum radiatiile patrund pe fereastra, gradele din termometru tind sa tot creasca, ceea ce nu este deloc confortabil. In aceste momente, putem sa punem in functiune rulourile exterioare, pentru a evita supraincalzirea.

Si in timpul iernii, rulourile se dovedesc a fi cat se poate de utile, deoarece au proprietati termoizolante, impedicand aerul din exterior sa patrunda in interior.

Conform cercetatorilor, prin folosirea rulourilor exterioare, se reduce cu pana la 10% consumul de energie, deoarece acestea pastreaza temperatura constanta in interiorul locuintei.

Pe langa acest aspect, prin utilizarea rulourilor putem sa avem un control total al luminozitatii din orice camera, deci ne putem odihni chiar si in timpul zilei.

Asadar, sistemele de rulouri exterioare ne ofera gradul de confort de care avem nevoie, in locuinta personala. In afara de rolul de antiefractie, acestea ofera si alte beneficii de luat in calcul, printre care se numara proprietatile izolante, protectia ferestrelor pe durata intemperiilor, impiedicarea patrunderii razelor UV in casa, dar si izolarea fonica.

Leave a Reply