Contactaţi-ne acum: 0743 389 047 | office@rollconfort.ro

Cum alegi cele mai bune rulouri exterioare Cluj

By 11 iulie 2022Blog

Protectia exterioara a ferestrelor a fost dintotdeauna o necesitate, datorita intemperiilor si a dorintei de intimitate a proprietarilor.

Pentru ca sticla era destul de scumpa si greu de procurat si transportat, in trecut proprietarii optau pentru obloane din lemn sau alte materiale disponibile in acele vremuri.

Odata cu trecerea timpului tehnologia a evoluat ca si materialele disponibile, imbunatatind considerabil aspectul rulourilor exterioare si a stilului de viata al proprietarilor.

Materiale disponibile

Cele mai populare materiale din care se realizeaza rulouri exterioare sunt:

-Lemn: este optiunea clasica, la fel cum se folosea si pe vremuri. Ofera un aspect clasic si rustic si o nota speciala casei. Nu este cel mai scump material insa este predispu deteriorarii in timp datorita umiditatii sau insectelor.

-Aluminiu: un material folosit frecvent in rulouri exterioare cluj, fiind usor si rezistent. Un mare beneficiu este ca nu este predispus la coroziune, iar aspectul este unul placut, fara sa necesite vopsire. Dezavantajul este ca pretul este ceva mai ridicat si nu este accesibil tuturor proprietarilor.

-PVC: este o alegere accesibila pentru care multi proprietari opteaza. Este usor de modelat in diverse forme si modele, materialul este usor si izoleaza bine. Insa datorita temperaturii de topire, poate contribui la incendii mai ales in zonele aride.

-Otel: este puternic si sigur, adaugand  protectie casei, motiv pentru care este in topul preferintelor multora. Pretul nu este foarte mare, insa necesita intretinere periodica si nu izoleaza la fel de bine ca celelalte optiuni.

Tipuri de rulouri exterioare

-Suprapuse: acestea se monteaza impreuna cu geamurile, fiind ideale in faza de constructie a locuintei, deoarece caseta se va monta integrat in interiorul zidariei. Ofera control manual sau electric si sunt disponibile in numeroase culori.

-Aplicate: rulouri exterioare cluj aplicate pot fi instalate in orice moment, fiind o alegere populara. Asa ca daca te-ai hotarat pentru rulouri si casa este deja finalizata, nici o problema, acest tip de rulouri va fi potrivit. Ofera actiune electrica sau manuala.

De ce sa alegi rulouri exterioare cluj

Beneficiile alegerii rulourilor sunt:

Protectie: fata de factorii de mediu si intemperii. Furtunile sau ploaia pot afecta geamurile si tamplaria, dar cu ajutorul rulourilor, se adauga un strat in plus protector.

Umbra: rolourile ajuta in controlul luminii care patrunde in casa, oferind umbra in zilele prea calduroase si lumina completa in zilele reci si umbroase.

Intimitate: rulourile exterioare sunt o modalitate rapida de a oferi intimitate, si pentru a tine departe ochii curiosilor, mai ales daca locuiesti la etaje inferioare. In aceste cazuri contribuie si la siguranta si securitate, descurajand eventualii infractori.

Contribuie la izolare: desi nu ar parea, rulourile ajuta la izolarea termica a casei. Mai ales in zilele toride ale verii, inchiderea rulourilor ajuta la pastrarea senzatiei de racoare in casa.

Izolare fonica: rulourile exterioare ajuta la izolarea fonica, contribuind la intimitate. Daca locuiesti in zone aglomerare, inchide-le si bucura-te de liniste.

Contribuie la economii: rulourile exterioare sunt o solutie simpla pentru a reduce pierderile termice prin ferestre. Astfel caldura din interior se va pierde mai putin in lunile de iarna, iar in lunile de vara, racoarea se va pastra in inteiror.

Aspect elegant: alegerea de rulouri exterioare cluj va oferi un aspect mai elegant casei, tinand cont cate optiuni sunt disponibile pe piata.

Valoare casei: daca doresti sa vinzi, faptul ca ferestrele au rulouri va adauga valoare casei tale.

Caracteristici rulouri exterioare cluj

-Design modern, cu finisaje care se potrivesc oricarei cladiri

-Casete de dimensiuni reduse, pentru a se potrivi oricarei ferestre

-Numeroase forme si culori, pentru a fi pe gusturile oricarui proprietar

-Lamelele de calitate, pentru a izola termic si fonic

-Se pot accesoriza cu plase impotriva tantarilor pentru a spor gradul de confort

Rulourile exterioare  Cluj prezinta numeroase avantaje, sunt rezistente, de calitate si contribuie in mod clar la valoarea casei. Astfel te vei bucura de un grad inalt de siguranta, confort, preturi mai mici la facturi, o estetica inalta a locuintei si vei tine deoparte ochii indiscreti.

Pe langa toate acestea sunt usor de intretinut, si in functie de model nu putrezesc sau ruginesc, deci sunt o investitie usoara si pe termen lung.

Leave a Reply