Contactaţi-ne acum: 0743 389 047 | office@rollconfort.ro

De ce ar trebui sa achizitionati rulouri exteriorare Cluj?

By 14 martie 2019Blog

Daca sunteti in cautarea unor rulouri exterioare in Cluj, trebuie sa tineti cont de avantajele si dezavantajele prezentate de acestea. Majoritatea persoanelor considera ca scopul lor principal este de a ne proteja de razele solare puternice, insa acestea au mai multe roluri.

Setul de rulouri exterioare se potriveste ata apartamentelor, cat si caselor deoarece se adapteaza fiecarui tip de arhitectura sau design. Desi par a fi de domeniul tehnologiei moderne, acestea au o istorie de 1500 de ani aproximativ, iar primii care au utilizat acest concept sunt grecii antici. Prima oara s-au utilizat doar pentru interior, dar cand a aparut sticla, rulourile exterioare au inceput sa fie folosite mai mult din punct de vedere estetic.

Rulourile exterioare pe care le putem gasi in Cluj pot fi confectionate din aluminiu, din lemn, sau din PVC. Inscriind o serie de avantaje, rulourile ofera confort adaptandu-se fiecarui tip de locuinta.

Primul avantaj oferit de rulourile exterioare este reprezentat de izolarea termica. In zilele calduroase, este necesara folosirea accesoriilor care sa impiedice caldura produsa de razele solare puternice, iar rulourile exterioare ajuta la mentinerea climatului corespunzator in interioriul locuintei dumneavoastra.

Acestea diminueaza pierderea energiei termice deoarece protejeaza geamul de contactul direct cu tempraturile foarte scazute si cu zapada. Rulourile exterioare ofera si o izolare foarte buna din punct de vedere fonic, astfel locuinta dumneavoastra devenind mai confortabila.

Rulourile exterioare ofera intimate dorita, si impiedica patrunderea razelor solare, dar si decolorarea elementelor mobiliare sau a altor obiecte din locuinte. Pentru cei care locuiesc la casa, rulourile montate ofera siguranta impotriva infractorilor, care de cele mai multe ori patrund in casa spargand ferestrele.

Acestea se adapteaza la orice dimensiune, si in functie de ferestrele dumneavoastra puteti face comanda. Din punct de vedere al designului, acestea pot fi alese in functie de culorile preferate, de design, si de arhitectura locuintei dumneavoastra. Puteti asocia aceste accesori cu acoperisul.

Rulourile exterioare sunt usor de intretinut, pot fi sterse cu detergent combinat cu apa pentru a indeparta praful, iar rulourile din lemn necesita o ingrijire mai atenta.

Desi prezinta numeroase avantaje, putem discuta si despre punctele mai putin bune privind rulourile exterioare. Investitia poate fi destul de mare, iar in timp, soarele sau alti factori de mediu pot decolora rulourile exterioare. In ceea ce priveste rulourile exterioare confectionate din lemn, acestea pot fi mai usor afectate de umezela. In schimb, cele din alumiu si din PVC risca sa fie afectate de caldura excesiva.

Daca nu apelati la servicii automatizate ale rulourilor exterioare, acestea pot fi actionate cu ajutorul unui snur, unei chingi sau manivele. Cele mai moderne dispun de un sistem electric, care poate fi actionat prin intermediul unei telecomenzi sau a unui intrerupator, sau folosind aplicatii pentru smartphone.

Exsita doua feluri de casete care se monteaza pe rulourile din aluminiu: Caseta aplicata, care se monteaza in lacasul ferestrei sau a unei usi, sau caseta suprapusa, special izolata, pentru a nu permite patrunderea apei sau vantului in interior.

Dimensiunea rulourilor exterioare in Cluj este cuprinsa intre 12,5 centimetri – 23 centimetri inaltime si 35 – 400 centimetri latime.

Leave a Reply