Contactaţi-ne acum: 0743 389 047 | office@rollconfort.ro

Rulouri exterioare aluminiu Cluj, sau PVC?

By 21 iulie 2018Blog

Cum ferestrele unei case sunt o sursa inepuizabila de lumina naturala, de aerr curat si contact cu lemea exterioara, trebuie acordata mare atentie modului lor de decorare si accesorizare. Pentru a te bucura cat mai mult de ele, geamurile ar trebui sa fie mereu curate, atunci cand soarele este zambitor trebuie sa le deschizi sa permiti razelor sa patrunda in locuinta ta. Aerul din camera nu trebuia lasat niciodata sa devina unul inchis si greu respirabil, mereu trebuie sa aerisiti locuinta, fie iarna fie vara. Cea mai eficienta da a-ti pretui ferestrele este sa alegeti rulouri exterioare aluminiu Cluj, rolete exterioare cluj sau de ce nu jaluzele exterioare Cluj. Rulourile exterioare intampina vantul, precipitatiile, soarele puternic si multi alti factor care ar putea dauna. Cu siguranta, in cazul in care nu ai deja casa dotata cu aceste rulouri exterioare cluj, fara doar si  poate o sa iti pui intrebarea “ce sa alg?” si o sa ai doua optiuni, aluminiu sau PVC. Ideal ar fi sa iei fiecare material in parte si sa vezi ce avantaje iti aduce apoi o sa fii pregatit sa iei si  o decizie.

Aluminiul este un material atotprezent, iar rulourile din aluminiu sunt in mod evident destul de durea datorita faptului ca sunt rulouri metalice. Cum aluminiul se foloseste intr-o gama destul de larga de industrii, cum ar fi industria de automobile, camioane si autobuze, aeronave, piese si componente IT, aluminiul este foarte des utilizat in constructii dar si in multe altele. Aluminiul, in scoarta terestra, este cel mai des intalnit iar ca raspandire in lume este al treilea element chimic. Are titlul si de al doilea cel mai folosit material din lume, dupa fier. Este atat de avantajos si datorita rezistentei sale la impact, detine rezistenta la ocidare iar proprietatile electrice si mecanice sunt extraordinar de bune.

In ceea ce priveste PVC-ul,  un set de rulouri PVC nu este convectionat in intregime  din acest material deoarece in mod practic se confectioneaza din lamele de PVC si lamela terminala metalica. Aceste tipuri de rulouri nu sunt atat de costisitoare ca rulouri aluminiu cluj,  desi puteti gasi si la producator rulouri exterioare cluj preturi destul de avantajoase. Tocmai deoarece sunt mai ieftine, sunt mai des intalnite la ferestrele locuintelor, calitatea insa lasa putin de dorit. Acestea au varianta de actionare manuala, si cam aceasta este cel mai des utilizata. Cum PVC-ul estre cel mai diversificat plastic din lume se foloseste in fabricarea unei game foarte mare de produse, atat in uz casnic cat si in uz  industrial, insa cel mai des acest material se foloseste in constructii.

Revenind la rulouri exterioare aluminiu, printre avantajele acestui material se numara urmatoarele:

  • Aluminiul are o greutate mica si o densitate de 2,7g/ cm3, rezistenta este una destul de inalta si difera in functie de ce aliaj se foloseste, acest material nu devine casant cand este vorba de temperaturi joase iar rezistenta scade la temperaturi foarte ridicate.
  • Aluminiul este un material destul de usor de prelucrat, mai ales cand vine vorba de rolete sau rulouri exterioare Cluj. Indiferent de ce metoda se utilizeaza, fie ca este vorba de frezare, gaurire, taiere, perforare, indoire, acest material se comporta destul de bine. Aluminiul este un material excelent conducator de electricitate dar si de caldura si reflecta destul de bine lumina vizibila si caldura radianta.
  • Aluminul este vopsit in camp electrostatic deoarece este destul de rezistent la intemperii dar si la razele UV. In cest mod, permite o gama destul de larga de culori. Rezistenta la coroziune este destul de mare si este extrem de durabil in ceea ce priveste mediile neutre si cele slab acide. Coroziunea este rapida cand este vorba de medii acide.
  • Aluminiul este un material nemagnetic si unul netoxic. Compusi ai acestui material apar destul de des in hrana pe care noi oamenii o consumam. Destul de des acest material se recicleaza iar reciclarea sa este mai benefica decat obtinerea sa din minereu pentru ca aceasta consuma dor 5% din energia necesara obtinerii din minereu.
  • Aluminiul are o durata de viata destul de mare datorita faptului ca rezistenta la coroziune este destul de mare dar si duritatea este la fel. 75% dintre toate produsele fabricate din aluminiu sunt inca in utilizare.

Leave a Reply