Contactaţi-ne acum: 0743 389 047 | office@rollconfort.ro

Rulouri exterioare Cluj- tipuri si motive pentru a alege

By 24 mai 2022Blog

Rulourile exterioare nu sunt doar un element de decor al exteriorului casei, dar pun in evidenta ferestrele, oferind control asupra luminii si temperaturii care patrunde in locuinta.

Pe langa acestea, in cazul locuintelor de la parter, ofera si un grad in plus de siguranta, descurajand eventualii infractori.  In plus in cazul furtunilor sau a factorilor de mediu ofera protectie ferestrelor.

Rulouri exterioare-istoric

Protectia exterioara pentru ferestre este folosita de mult timp, inca de cand oamenii au inceput sa construiasca cladiri si au dorit sa controleze cantitatea de lumina si intimitatea din locuinte.

Doar ca in acele vremuri aratau diferit si se deschideau si inchideau similar cu ferestrele de o parte si de alta. Odata cu trecerea timpului au fost create modele mai sofisticate, desi scopul initial a ramas acelasi.

Daca pe vremuri se gaseau sub denumirea de obloane, mai recent sunt numite jaluzele.

Modelele actuale sunt fixe sau flexibile pentru a permite aerul sa patrunda in locuinta si totusi a filtra lumina directa a soarelui.

Rulouri exterioare culoare maro deschis cu actionare electrica c telecomandaTipuri de rulouri:

Pe parcursul timpului, evolutia rulourilor s-a concentrat pe doua scopuri principale:

-Functionalitate: pentru a controla factorii de mediu externi si a proteja de cladura, lumina excesiva, si cantitatea de aer.

-Aspect: acest tip se concentreaza pe aspectul exterior pentru a imbunatati designul locuintei.

Beneficii rulouri exterioare Cluj:

Majoritatea persoanelor se concentreaza pe a achizitiona ferestre de calitate insa ignora importanta rulourilor. Mai ales ca sunt practic o extensie a ferestrei deci incredibil de importante.

Iata de ce ai nevoie de rulouri exterioare, sau daca ai deja si nu sunt functionale- cateva motive sa le inlocuiesti cu unele noi:

Imbunatatesc considerabil aspectul locuintei: fiecare proprietar isi doreste o casa atragatoare si nu este intotdeauna o misiune usoara. Multe optiuni decorative disponibile pe piata sunt scumpe sau necesita multa munca, insa nu este si cazul rulourilor exterioare. Odata instalate vor oferi casei o nota clasica si stilata.

Mai multa intimitate: mai ales pentru etajele inferioare, care sunt cu vederea spre zone circulate, intimitatea este un factor important, incat sa iti poti desfasura activitatile zilnice departe de ochii curiosilor.

Control natural al aerului: in anotimpul calduros curentii de aer sunt tare placuti, dar daca deschizi fereastra larg va compromite intimitatea. Rulourile rezolva aceasta problema si poti deschide geamul larg pentru a permite aerului sa intre din plin. In timpul iernii, a inchide rulourile te ajuta sa pastrezi si mai multa caldura in interior, protejand ferestrele. Practic ofera aer conditionat natural si ventilatie in locuinta.

Nu sunt scumpe comparativ cu alte proiecte de renovare: daca vrei sa adaugi ceva nou locuintei fara a investi multi bani, rulourile exterioare vor da un suflu nou fara a face gaura in buget.

Contribuie la eficienta energetica: in ultimul timp majoritatea proprietarilor sunt interesati de impactul asupra mediului, de aceea tehnologiile de ultima generatie desi sunt ceva mai scumpe contribuie la eficienta energetica. Daca vrei sa reduci costurile cu energia, rulourile exterioare te vor ajuta. In zilele calduroase vor oferi umbra si racoare si in zilele racoroase adauga extra izolare ferestrei.

Sunt usor de personalizat: fiecare locuinta e unica deci daca vrei sa adaugi rulouri exterioare cluj ferestrelor tale, le poti personaliza cu usurinta pentru a se potrivi stilului tau. Se gasesc diverse modele si culori, potrivite diverselor stiluri arhitecturale.

Protectie impotriva factorilor externi: daca locuiesti in zone cu conditii meteo mai deosebite, cum sunt ploi sau furtuni, poate fi un pericol sa deschizi geamurile. In timpul rafalelor de vant acestea se pot izbi sau deteriora. De aceea rulourile iti permit deschiderea ferestrelor si protectia impotriva intemperiilor. Fie ca este furtuna sau nu, rulourile vor proteja geamurile.

Controlul luminozitatii: pe langa controlul aerului care patrunde, controlul luminii este important pentru calitatea vietii. Cu ajutorul rulourilor poti alege  cantitatea de lumina care sa patrunda in casa. Astfel vei decide tu mediul ambiental cel mai placut in orice moment al zilei.

Crearea unei atmosfere placute: pentru fiecare camera poti alege diferite modele depinzand de utilitatea acelei camere. De exemplu in dormitor poate vrei mai mult intuneric iar in camerele copiilor mai multa lumina.

Adauga valoare casei tale prin rulouri exterioare cluj: daca te decizi sa vinzi proprietatea, orice imbunatatire adauga valoare si poti cere un pret mai mare.

Multiple modele de culori si design: poti alege diverse materiale si stiluri pentru orice tip de decor ai in minte. Astfel iti poti imbunatati casa adaugand stil si personalitate.

Fara indoiala rulourile exterioare adauga calitate vietii, fiind un proiect de renovare sau amenajare in care merita sa investesti, mai ales ca le poti monta si singur.

Alegand rulouri exterioare cluj nu doar ca vei creste valoarea locuintei dar vei obtine protectie, intimitate si eficienta energetica, la costuri minime.

Leave a Reply