Jaluzele romane (denumite şi storuri romane sau falduri) sunt produse sofisticate, preferate de persoanele cu gusturi rafinate. Persoane care doresc o soluţie de umbrire înaltă calitativ şi care să devină un element de decor esenţial în amenajare.

Jaluzelele romane adăugă stil şi subtilitate oricărei încăperi. Reprezentă una dintre cele mai elegante soluţii de protecţie solară, în pofida aspectului relativ simplu la prima vedere.

Acest tip de jaluzele combină rafinamentul rulourilor cu simplitatea jaluzelelor oferind căldură, intimitate şi protecţie solară.

Manevrarea lor se face prin sistemul de acţionare vertical a şnurului cu bile cu un profil superior din aluminiu de culoare albă. Un alt sistem de acţionare este cel cu şnur simplu cu blocator. Aici profilul superior din aluminiu este de tip baghetă. Materialele textile se aplică pe profilul de susţinere cu ajutorul unei benzi cu scai, putând fi uşor de înlăturat pentru spălare.

SISTEM DE ACȚIONARE (cu montaj pe tâmplărie)

Acest sistem de acţionare este destinat exclusiv montajului pe tâmplăria ferestrei. Are dimensiuni foarte reduse, astfel că deschiderea geamului nu va fi influenţată aproape deloc. Acţionarea se realizează cu ajutorul şnururilor, iar fixarea jaluzelei la înălţimea dorită este posibilă datorită capului de acţionare cu blocare al sistemului.

SISTEM DE ACȚIONARE (cu montaj pe perete)

Acest sistem de acţionare este destinat montajului atât pe tâmplăria ferestrei, cât şi pe perete sau tavan. Acţionarea se realizează cu ajutorul lanţului cu bile, rularea jaluzelei pe verticală fiind foarte elegantă şi cu randament de mişcare de 1:1.

Jaluzelele romane sunt realizate dintr-o gamă variată de materiale textile care se întreţin şi se curăţă uşor, materialul se poate detaşa de pe şina de aluminiu, apoi se poate curata, spala, calca şi repune pe sistem.

Au ca destinaţie atât locunţele particulare, cât şi spaţiile business unde sunt recomandate materiale uni şi rezistente la spălări grele.

În funcţie de tipul de pliere a materialului textil, jaluzele romane se împart în trei categorii:

Jaluzele romane cu pliere clasica

Jaluzelele romane cu pliere clasică au partea textilă prevăzută cu buzunare dispuse orizontal pe lungimea materialului. Distanţa dintre două buzunare este de 25 cm. În aceste buzunare sunt introduse tije din fibră de sticlă care menţin forma dreaptă a textilului şi asigură  materializarea segmentelor de material.

Principala caracteristică a acestui tip de pliere este strângerea materialului de jos în sus prin pliere regulată, fiecare pliu având o înălţime de 25 cm. Datorită canalelor ţesute la distanţă de 25 cm sunt evitate cusăturile inestetice. Acest tip de pliere poate fi acţionat de ambele sisteme de acţionare.

Dacă se doreşte curăţarea materialului textil, mai întâi se scot tijele din buzunarele de pe spatele materialului, apoi se detaşează cu uşurinţă şnurul de ridicare şi contragreutatea de jos. Astfel, materialul se va putea spăla printr-o simplă detaşare de sistemul de aluminiu.

Sunt realizate dintr-o gamă largă de materiale textile de calitate superioară, lavabile.

Termen de execuţie: 10-12 zile lucrătoare.

Galerie foto storuri romane cu pliere clasică

Jaluzele romane cu pliere victoriană

Jaluzelele  romane cu pliere victoriană au aplicată pe spatele textilului o bandă cu inele prin care este ghidat sistemul de aţe de acţionare. Distanţa dintre 2 inele este de 15 cm. La acest model pliurile nu sunt materializate ferm. Ele sunt create diferenţial în funcţie de fiecare material în parte.

Acest tip de pliere poate fi acţionat de ambele sisteme de acţionare.

Pentru a spori eleganţa şi confortul spaţiului dvs., jaluzelele romane cu pliere vectoriană pot avea următoarele tipuri de terminaţii decorative:

Terminaţia decorativă dreaptă poate fi realizată din acelaşi material textil sau altul la alegere.

Terminaţia decorativă cu capse – capsele sunt disponibile în 3 culori: nichel mat, auriu, antic şi negru. Poate fi realizată din acelaşi material textil sau altul la alegere.

Terminaţia decorativă triunghiulară este recomandată pentru lungimi mai mici de 100 cm. Poate fi realizată din acelaşi material textil sau altul la alegere.

Sunt realizate dintr-o gamă largă de materiale textile de calitate superioară, lavabile.

Termen de execuţie şi livrare: 10-12 zile lucrătoare.

Galerie foto storuri romane cu pliere victoriană

Galerie foto storuri romane cu pliere latină

Jaluzele romane Cluj.